Nejenom Motýlci, ale i Sluníčka se vydali za motýly do místního muzea

Rok 2024 je Rokem motýlů, a proto učitelky z naší mateřské školy přijaly moc rády pozvání vedoucí lichnovského Muzea vystěhovalectví Mgr. Aleny Dobečkové na „sbírku motýlů“, jež byla v podobě výstavy instalována právě v místním muzeu. Muzeum navštívily obě třídy naší mateřské školy.

„Děti se v muzeu seznámily s mnoha zajímavostmi ze světa motýlů. Také si vyslechly krásné básničky o těchto nádherných tvorech. A protože ve školce máme také třídu Motýlků, rozhodli jsme se přidat ruku k dílu. Za třídu Motýlků jsme paní Dobečkové odevzdali dva drátkované veselé motýlky s knoflíčky, na které jsme velmi pyšní,“ uvádí učitelka Monika Štěrbová, která třídu Motýlků vede.

„Výstava byla pro děti z obou tříd nezapomenutelným zážitkem. Na závěr si odnesly sladkou maličkost, která vykouzlila nejeden úsměv na tvářích,“ uvádí dále Monika Štěrbová, která touto cestou děkuje paní Aleně Dobečkové za připravený program. Výstava totiž byla pro děti z obou tříd nezapomenutelným zážitkem.

Rok 2024 vyhlásil Rokem motýlů Český svaz ochránců přírody. Cílem této akce je upozornit veřejnost na ohrožení těchto zástupců říše hmyzu a na možnosti jejich ochrany.

Mgr. Ing. Martina Havlíková