Z Lubinské střely přivezli naši žáci čtvrté místo a dvě individuální ocenění

Turnaj ve vybíjené pro žáky prvního stupně základních škol Lubinská střela se uskutečnil v úterý 28. května 2024 na Základní škole Kopřivnice-Lubina. Kromě družstva pořadatelské školy se do sportovního klání zapojily týmy ze základních škol v Mniší, Tiché a Lichnově. Naši žáci se nakonec umístili na čtvrté příčce, dva žáci získali individuální ocenění.

Lichnovské družstvo složené z žáků čtvrté a páté třídy prokázalo bojovného ducha a vítězství jim v některých zápasech uteklo jen o vlásek. Za čtvrtou třídu do Lubiny vyrazil Matyáš Hamrozi, Ondřej Klímek, Oliver Hazuka, Patrik Konečný a Alexandra Kellerová, pátou třídu reprezentovali Jakub Janák, Alex Tichavský, Jakub Pustějovský, Jan Holub, Veronika Němcová a Kristýna Dobrozemská.

Díky bojovému sportovnímu duchu našich hráčů získali dva z členů našeho týmu individuální ocenění. Byla to Saša jako nejužitečnější hráč a Honza Holub za nejvíce zachráněných míčů pro tým.

Ve sportovním turnaji zvítězili žáci z Mniší, druhá příčka patřila domácím hráčům, třetí místo získala škola z Tiché.

„Po celou dobu turnaje jsem sledovala, jak hezky se projevil význam Správné pětky, kdy naši školu navštívili budoucí žáci šesté třídy z Mniší, aby se seznámili se svými budoucími spolužáky. Sportovci obou týmů si tak byli o poznání blíž, vzájemně si fandili, o přestávkách si vyměňovali své postřehy a povídali si, takže tohle sportovní klání získalo i jiný rozměr,“ hodnotí turnaj doprovázející asistentka pedagoga Jarmila Kociánová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková