Děti z družinky vařily a pekly, tentokrát na téma ovocné variace

Již podruhé se děti ze školní družiny setkaly ve cvičné kuchyňce, aby si pod vedením Mgr. Moniky Čempel uvařily nějakou dobrotu. Tentokrát byly tématem ovocné variace, a tak se ve středu 29. května 2024 odpoledne kuchyňkou linula vůně tvarohových knedlíků s meruňkami, ovocné bublaniny a jako zákusek malí kuchtíci připravili šlehaný dezert s malinami.

Dětem se dařilo. „Bedlivě poslouchaly, jak se co dělá, a následně pomáhaly s velkým nadšením. Dokonce se snažily oddělovat žloutky od bílků a dařilo se jim to. Na závěr jsme společnými silami umyli i nádobí. Jsou to šikulky, jde vidět, že pomáhají doma,“ je přesvědčená Monika Čempel.

Děti pod vedením kantorky zvládly uvařit tvarohové knedlíky s meruňkami, ovocnou bublaninu a šlehaný dezert se skořicovými polštářky a malinami.

Malí kuchtíci měli z výsledků své práce náležitou radost. „To je ale kopačák, ta se povedla,“ komentoval ovocnou bublaninu Marek Takács ze čtvrté třídy. Jeho bratr Filip na něj navázal: „Děkujeme, že jsme mohli vařit, můžeme i příště? Už se těším.“ Děvčata se shodla, že také ovocné knedlíky byly povedené a výborné.

Vaření se školní družinou bylo součástí projektu Šablony I OP JAK – ZŠ Lichnov. Aktivitou bylo podpořeno inovativní vzdělávání ve školní družině. Více o tomto projektu si můžete přečíst zde.

Mgr. Ing. Martina Havlíková