Bylinkáři, stavaři a farmáři – to jsou děti ze třídy Motýlků ve školce

Uplynul další měsíc a my si připomínáme, jak se měly děti ze třídy Motýlků. V prvním říjnovém týdnu, který byl prosvícen sluncem, se udržovaly děti v kondici a byly si zacvičit na fotbalovém hřišti. 

Úterky chodíváme cvičit do telocvičny.

Téma zdravé stravy je velice populární, a tak se není čemu divit, že i nejmenší děti se věnovaly zelenině. Ochutnávaly podzimní plody ze zahrádky a popisovaly si jejich chuť a vůni. „U tématu zeleniny jsme zůstali. Zahráli jsme si pohádku O veliké řepě a podívali jsme se i na hranou pohádku,“ popisuje zeleninové téma vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

Vyrážíme i na vycházky po okolí Lichnova.

Děti si také povídaly o podzimních plodech. „Poslechli jsme si pohádku O Šípkové Růžence a poté ji společně nakreslili. Na procházce jsme nasbírali šípky a vyzkoušeli jsme z nich uvařit šípkový čaj. Představte si, že i neoslazený chutnal báječně,“ přiznává paní učitelka Renča. 

A v posledním týdnu si děti zkusily aktivity z projektu Týden vědy, organizovaný MAP Frenštát pod Radhoštěm II. Z dětí byli stavaři a projektovali zajímavé stavby. 

Oslavili jsme Šimonkovy narozeniny.

Tak to vypadá, že v lichnovské školce vládne krásná podzimní nálada. Co asi přinese listopad?

Bc. Hana Horáková