Ve školce proběhlo otvírání zahrady se spoustou zajímavých aktivit a za vydatné pomoci rodičů

Jaro nám opět přineslo nepřeberné množství odstínů zelené s krásnými kontrasty bílých rozkvetlých korun ovocných stromů a dalších pestrých barev jarních květů. V této přírodní nádheře proběhlo i symbolické otevření zahrady, probuzení broučků ze zimního spánku, které se uskutečnilo ve čtvrtek 4. května 2023 v mateřské škole.

Děti nejdříve přivítaly pod vedením svých učitelek rodiče zpěvem jarních písniček, nechyběly ani tanečky. Rodiče nepřišli na otvírání zahrady s prázdnýma rukama. Donesli si zahradní nářadí a po vystoupení dětí se všichni proměnili ve velké a malé zahradníky a pustili se do zahradnických jarních prací.

Pročistily se záhony a keře od listí, plevele a jehličí. Ostříhaly se staré šlahouny ostružin a výhony malin. Instalovaly se lavičky a stoly. Na pískovišti se prokypřil písek, zkontrolovaly se hračky na písek a jejich venkovní úložiště. Nově se spletlo vrboví v zeleném domečku. Na zahradě to v té chvíli vypadalo jak ve velkém mraveništi, kde všichni ví, co mají dělat.

A výsledek? Nádhera. Viditelný kus práce! A po ní zasloužená odměna a zábava. Dětem se zablýskly oči nad sladkými dobrotami z kuchyní některých maminek, kterým patří velké poděkování. Všem přišla vhod možnost opečení si špekáčku na připraveném ohni, který pomohli zrealizovat rovněž rodiče. Během opékání si mohli všichni vyzkoušet připravené dovednostní jarní úkoly na stanovištích, které pro zábavu přichystaly paní učitelky. Děkujeme také školní jídelně, která zabezpečila teplým čajem pitný režim malých zahradníků.

Kdyby zahrada mohla poděkovat, bude to určitě velký květinový dík všem zúčastněným za vykonanou práci, za pohodovou atmosféru.

Mgr. Markéta Martinů