V Lichnově se utkali mladí fotbalisté z okolních škol. Naši získali skvělé třetí místo

Velkou událostí posledního říjnového dne bylo žákovské fotbalové klání, které se odehrálo na místním fotbalovém hřišti. Své síly s lichnovskými žáky dorazili poměřit fotbalisté z kopřivnické základní školy Alšova a 17. listopadu, dále žáci ze základní školy Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm a tým z Veřovic. 

Lichnovské družstvo bylo sestaveno z žáků devátých, osmých, sedmých ale i šestých a pátých tříd.

Nakonec se družstvo z Lichnova probojovalo na třetí příčku. Za úctyhodný výkon našim žákům gratulujeme a za důstojnou reprezentaci školy děkujeme.

Velké poděkování patří také trenérovi našich hráčů, aktivnímu fotbalistovi, učiteli tělesné výchovy Mgr. Ondřeji Švrčkovi. 

Fanouškovská základna Lichnovjanů čítala rovnou celou školu – žáky od první do deváté třídy spolu se všemi učiteli a asistentkami pedagoga. Na chvíli se přišly podívat i děti ze školky a nechyběla ani ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, která se v závěru turnaje jala gratulací a předávání diplomů a cen zúčastněným týmům a samozřejmě také vítězům, jimiž se stali fotbalisté ze základní školy Záhuní z Frenštátu pod Radhoštěm, a sportovcům ze základní školy Alšova z Kopřivnice, kteří skončili druzí.

Všem, kteří se zapojili, ať už jako odhodlaní reprezentanti, nebo jako tribunální podpora, děkujeme za neuvěřitelnou atmosféru, která přátelské meziškolní utkání neopustila do poslední chvíle. „Upřímně obdivuji všechny hráče za jejich vytrvalost, za to, že se nevzdávali a bojovali do posledních sil. Pro mě jsou vítězové všichni a gratuluji jim k neuvěřitelnému výkonu. Všem děkuji za jedinečný zážitek. Je hezké vidět, že žáci tvoří partu napříč ročníky. Celou akci jsem vnímala jako stmelování žáků i pedagogů napříč celou školou,“ popisuje své pocity ze sportovní události ředitelka školy.

A jak vnímali sportovní dopoledne samotní deváťáci, se můžete dočíst v následujících vybraných autorských článcích.

Mgr., Ing. Martina Havlíková

Fotbalový turnaj očima deváťáků

O fotbalovém turnaji

V úterý 31. října 2023 se konal fotbalový turnaj základních škol v Lichnově. Zúčastnilo se ho pět týmů, avšak do okresního kola mohl postoupit jen jeden. Podmínky nebyly ideální, protože byl silný vítr a mrholilo. Turnaj začal zápasem Lichnov proti Veřovicím. Zápas vyhrál Lichnov 2:0. Potom pokračovaly další zápasy. Nakonec přišel zápas žáků z Lichnova, protihráčem byli fotbalisté ze základní školy Kopřivnice 17. listopadu. Hrálo se o třetí a čtvrté místo. Tento zápas naštěstí Lichnov vyhrál s přehledem 2:0. Góly střelili hráči Matyáš Macháček a Sidney Rek. Do okresního kola postoupili hráči ze základní školy z Frenštátu pod Radhoštěm. Nutno na závěr dodat, že celý zápas byl velmi napínavý. 

Viktor Štěpán a Vítězslav Zeman

Lichnov hostil fotbalisty z Kopřivnice, Frenštátu i Veřovic

Fotbalový turnaj pro základní školy se konal v úterý 31. října 2023 na lichnovském fotbalovém hřišti. Účastnilo se ho celkem pět škol. Mezi nimi základní škola z Lichnova, z Kopřivnice – Alšova a 17. listopadu, dále škola Záhuní z Frenštátu pod Radhoštěm a Veřovice. 

Počasí moc nepřálo, od začátku foukal silný vítr a bylo chladno. Někteří fanoušci si dokonce donesli deky. Utkání začalo zápasem ZŠ Lichnov a ZŠ Veřovice. Góly střelili Sidney Rek a Matyáš Macháček. Na utkání byl i stánek s občerstvením, výběr byl rozmanitý od kofoly až po párky v rohlíku. 

Na tribuně seděly přibližně dvě stovky fanoušků. Celý turnaj skončil vítězstvím pro školu Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm, druhá se umístila kopřivnická základní škola Alšova, třetí skončil domácí Lichnov, který přeskočil hráče ze školy z Kopřivnice 17. listopadu. Pátí byli Veřovičtí, kteří odjeli ještě před vyhlášením výsledků. 

Celý turnaj se nesl v přátelské atmosféře a všichni si ho užili. 

Jakub Buzek

V Lichnově se hrálo do posledních sil

V úterý 31. listopadu 2023 se konal fotbalový turnaj v Lichnově. Účastnilo se ho pět týmů: družstvo z Lichnova, Veřovic, Kopřivnice 17. listopadu, Kopřivnice Alšova a také z Frenštátu pod Radhoštěm – Záhuní. 

První utkání bylo mezi Lichnovem a Veřovicemi a celou dobu bylo velmi napínavé, nakonec ale zvítězil Lichnov. Nadšení Lichnovjanů bylo veliké, oslavovali výhru nejen na tribunách ale také v šatně. Na další zápas se hráči motivovali muzikou. 

Druhý zápas Lichnovští hráli proti týmu ze školy Alšova z Kopřivnice. Zprvu vypadal vcelku napínavě, ale bohužel Lichnovjanům nevál vítr do plachet, tudíž prohráli 1:0. 

Byli velmi zklamaní, ale hudba je zase „nakopla“. Jako třetí je čekal zápas proti týmu ze školy Záhuní z Frenštátu pod Radhoštěm.

Celý zápas byl nerozhodný, ale Frenštát se chopil prvního gólu. Lichnov se naštěstí nezalekl a na konci zápasu vyrovnal. Utkání skončilo 1:1, tudíž se kopaly penalty, které rozhodovaly. 

Každý tým měl vybrat tři hráče, kteří budou kopat penaltu. Za Lichnov to byli: Matyáš Macháček, Filip Bordovský a David Janyška, kterým se bohužel nepodařilo strefit branku. 

Filip Bordovský, Kryštof Sedlář