Listopad ve školní družině se nesl již čtvrtým rokem ve znamení laskavosti

Děti ze školní družiny se také letos zapojily do celorepublikového happeningu #jsemlaskavec. Naše škola se k laskavcům přidala po čtvrté, avšak v České republice se jedná už o sedmý ročník této oblíbené události. Světový den laskavosti připadá na 13. listopadu.

Letos laskavé lichnovské děti se svými vychovatelkami potěšily osmdesát devět klientů Domova Hortenzie Frenštát pod Radhoštěm. „Děti připravily vánoční osmisměrku, kterou doplnily dobrým čajem a drobnou sladkostí, vše potom pečlivě zabalily do vlastnoručně zdobených krabiček,“ popisuje zapojení do akce vedoucí vychovatelka školní družiny a organizátorka happeningu na naší škole Lucie Vávrová, DiS, která je vděčná za dlouholetou spolupráci s frenštátským zařízením pro seniory.

„Z happeningu #jsemlaskavec se stala krásná tradice a nedílná součást filozofie naší školní družiny. Děti se učí, jak konat dobré skutky a rozdávat druhým radost,“ vysvětluje dále smysl události Lucie Vávrová.

Zapojení se do lokálně-charitativních aktivit a pomoc seniorům je součástí i nového školního vzdělávacího programu naší školní družiny. „V předvánočním období se s družinkovými dětmi zapojíme i do dalších krásných projektů nejen pro seniory, ale také pro děti,“ těší se na závěr vedoucí vychovatelka.

Mgr., Ing. Martina Havlíková