Tvůrci projektu Planeta Země 3000 nás letos zavedli do Kambodži

Se sedmáky, osmáky a deváťáky jsme ve středu 8. listopadu 2023 procestovali asijskou Kambodžu, ale ne klasicky prstem na mapě nebo v učebnici, zajeli jsme si rovnou do kina do Frenštátu pod Radhoštěm. Tam jsme spolu s cestovatelem Adamem Lelkem a jeho dvěma kamarády – dobrodruhy putovali k tajemné hoře. Čekalo nás sedmdesátiminutové dobrodružství ve starověkém království s pohnutou minulostí, magickými chrámy, srdečnými lidmi a nevšední atmosférou.

„Film o Kambodži jsem si užil, bylo to zajímavé zpestření školního týdne a dověděl jsem se také nové informace,“ popisuje svůj zážitek z nevšedního vzdělávacího programu pro základní a střední školy Tomáš Socha z VIII. A.

Do projektu Planeta Země 3000 je naše škola zapojena dlouhodobě a organizoval jí i letos učitel Ing. Daniel Otýpka. Příští rok se s tvůrci projektu pustíme do objevování dech beroucí Chile.

Cílem projektu je vedle kulturního zážitku také přiblížení krás i aktuálních problémů našeho světa. Diváky chtějí tvůrci motivovat ke vzdělávání a úctě, pokoře a zájmu o okolní svět. Žáky a studenty vedou k zamyšlení se a utváření životních hodnot.

Mgr., Ing. Martina Havlíková