Děti ze školky i ze školy nasbíraly více než osm set kilogramů kaštanů a žaludů pro zvířata

Říjnová soutěž ve sběru kaštanů, žaludů a bukvic se dočkala vyhodnocení. Děti z mateřské školy a žáci ze základní školy nasbírali více než osm set kilogramů kaštanů a žaludů, a to je parádní výkon.

Do soutěže se zapojilo přesně čtyřicet pět dětí, které podzimní plody sbíraly ve třech kategoriích – jednotlivci ze základní školy, jednotlivci z mateřské školy a družstva. Vyhodnoceno bylo v každé kategorii pět nejlepších sběračů.

Očekávané vyhodnocení žáků ze základní školy se uskutečnilo v úterý 14. listopadu 2023 dopoledne za přítomnosti ředitelky školy Mgr. Olgy Síbrtové, zástupkyně ředitelky Mgr. Markéty Martinů, vedoucí vychovatelky školní družiny Lucie Vávrové, DiS., a učitelky přírodopisu Mgr. Bohdany Hutyrové.

Jednotlivci – základní škola:

  1. Olivie Kopečná
  2. Ondřej Zeman
  3. Věra Veselková
  4. Michaela Trčková
  5. Aneta Fojtíková

Sběrači z mateřské školy si na vyhlášení museli ještě jeden den počkat. Ve středu 15. listopadu 2023 jim ceny předaly ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, zástupkyně ředitelky Mgr. Markéta Martinů a vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. V mateřské škole byly nakonec symbolicky oceněny všechny děti, které se do sběru zapojily.

Jednotlivci – mateřská škola:

  1. Kryštof Zeman
  2. Sofie Lukešová
  3. Karolína Kuchtová
  4. Josefína Sýkorová
  5. Vojtěch Klímek

Ocenění získali i „skupinoví“ sběrači – družstva:

  1. Vendula Pustějovská, Oliver Pustějovský, Jáchym Hyvnar
  2. Nikola Jeřábková, Barbora Jeřábková
  3. František Mičulka, Josef Mičulka
  4. Petra Mičkalová, Vanesa Mičkalová
  5. Šimon Matúš, Tereza Matúšová

Úplně nejlepším sběračem ze všech kategorií se stal Kryštof Zeman z mateřské školy, který nasbíral neuvěřitelných 149 kilogramů kaštanů.

Všechny nasbírané plody předala učitelka druhého stupně Mgr. Bohdana Hutyrová místním chovatelům drobné zvěře a Mysliveckému spolku Lichnov a Bordovice.

„Srdečně děkujeme všem, kteří se na sběru podíleli. Většinou se zapojily celé rodiny, sbírali rodiče, prarodiče, sourozenci a jejich aktivní práce si velmi vážíme,“ děkuje organizátorka tradiční podzimní akce Lucie Vávrová.

„Vítězům gratuluji a všem, kteří se zapojili, za Myslivecké sdružení i drobné chovatele děkuji. Zvířátkům nasbírané plody usnadní přežít zimu,“ s vděčností uzavírá soutěž ředitelka školy.

Mgr., Ing. Martina Havlíková