Správná pětka: Lichnovští páťáci se seznámili s vrstevníky z Mniší

Stmelovací akci si užili páťáci z Lichnova a z Mniší v pátek 10. listopadu 2023. Ve škole se totiž právě v tento den sešla Správná pětka.

V prvních třech vyučovacích hodinách si pro žáky připravil program třídní učitel pátého ročníku Mgr. Pavel David. „První hodinu jsme hráli v tělocvičně seznamovací hry, aby se (možná) budoucí spolužáci lépe poznali a zapamatovali si svá jména,“ popisuje průběh prvních společných aktivit učitel.

Následovala práce ve skupinách, kdy si žáci vyrobili strom vzájemného přátelství. Druhou a třetí hodinu byli páťáci rozděleni na dvě skupiny. Na tu první čekali roboti – Ozoboti a Blue-boti, se kterými se žáci naučili pracovat díky učiteli informatiky Mgr. Ondřeji Švrčkovi. Druhá skupina se dověděla něco nového o celosvětové gastronomii formou oblíbené herní aplikace Kahoot od dalšího učitele informatiky Bc. Michala Karbana.

Pro páťáky z Mniší byla také připravena vynikající svačinka. „Děkujeme našim paním kuchařkám za vzornou péči,“ nezapomíná zmínit třídní učitel pátého ročníku, který si váží možnosti potkat se a strávit dopoledne s novými tvářemi. „Užili jsme si opravdu spoustu zábavy a už teď se těším na další setkání, které nás bude čekat ve druhém pololetí,“ uzavírá Pavel David.

Mgr., Ing. Martina Havlíková