Turnaj v ping-pongu pro první stupeň: Vítězem se stal Oliver Hazuka

Těsně před vánočním volnem naše škola ožila sportovní ping-pongovou akcí pořádanou pro žáky prvního a druhého stupně. Prvňáci až páťáci v oblíbeném sportu soutěžili ve čtvrtek 21. prosince 2023. Do turnaje se zapojilo celkem dvacet sedm žáků, kteří mezi sebou v ping-pongu zápolili první čtyři vyučovací hodiny v tělocvičně školy.

Akci organizovali učitelé Mgr. Pavel David a Mgr. Ondřej Švrček. Při chystání turnaje jim pomáhali žáci devátého ročníku. Filipu Bordovskému, Sidneymu Rekovi a Kryštofu Sedlářovi byla navíc svěřena zodpovědná funkce rozhodčích.

Pingpongové souboje byly poměrně vyrovnané zejména ke konci turnaje, který byl velmi emotivní. „Žáci fandili a podporovali svoje spolužáky, atmosféra v tělocvičně byla příjemná a je hezké vidět, že se žáci umí chovat sportovně i ve chvílích, kdy se jim třeba zrovna nedaří,“ oceňuje jeden z organizujících pedagogů Pavel David.

Nakonec se na první tři vítězná místa probojovali Jakub Janák z V. třídy, který obsadil třetí místo, na druhé příčce stanul Patrik Konečný ze IV. třídy a pomyslné zlato vybojoval jeho spolužák Oliver Hazuka. Mladí sportovci, kteří se umístili v ping-pongovém turnaji, neodcházeli s prázdnou. Z rukou zástupkyně ředitelky pro první stupeň Mgr. Markéty Martinů získali památeční diplomy a ceny, jako třeba švihadlo, pingpongové náčiní, ale i drobné mlsání.

„Za ceny patří poděkování Spolku rodičů a přátel školy,“ vzkazuje slova díků Markéta Martinů a uzavírá gratulací sportovcům: „Bylo vidět, že všichni dali do hry maximum, proto jim patří můj obdiv. Hráli skvěle, a především šlo vidět, že si turnaj – stejně jako my, diváci – užívají.“

Mgr. Ing. Martina Havlíková