Pozvánka na besedu pro rodiče: Netolismus a gambling

Vážení rodiče,

zdá se Vám, že Vaše děti tráví mnoho času na mobilech či počítačích? Přemýšlíte, kde je zdravá míra toho, kolik času je ještě v pohodě a kdy to už může být rizikové? Kladete si otázky, jak předcházet vzniku závislosti na virtuálních drogách u dnešních dětí, jak s dětmi s porozuměním komunikovat o virtuálním světě, který je obklopuje, a co všechno byste měli jako rodiče o světě internetu, sociálních sítí, počítačových her vědět, abyste dokázali udržet krok s naší nejmladší generací? Vypořádáváte se s tím, že nás technologie obklopují a na jednu stranu se musíme s nimi naučit zacházet, na stranu druhou ale nechceme, aby Vaše děti ovládly?

Na tyto a mnohé další – Vaše – otázky budeme společně hledat odpovědi na besedě pro rodiče a veřejnost s názvem Netolismus a gambling, která se uskuteční ve středu 17. ledna 2024 v základní škole.

Pozvání do naší školy přijal ředitel Poradny pro primární prevenci Ostrava Tomáš Velička a zabývat se budeme netolismem, tedy závislostí na virtuálních drogách (internetu, sociálních sítích, hraní her, mobilech), a gamblingem. V rámci prevence vzniku závislosti může sehrát důležitou roli škola, předcházení jejímu vzniku ale leží především na rodině. Věříme, že téma je zajímavé a samotná přednáška přinese spoustu příkladů z praxe, možnosti prevence i řešení případných problémů, včetně odpovědí na Vaše otázky.

Besedu organizujeme za podpory Spolku rodičů a přátel školy. Jste srdečně zváni.

Mgr. Olga Síbrtová