Naši deváťáci zářili v okresním kole turnaje ve stolním tenise, do Lichnova přivezli zlato a postup do krajského kola

Filip Bordovský, Kryštof Sedlář a Sidney Rek z IX. třídy se vydali do Oder v pátek 9. února 2024 v doprovodu asistentky pedagoga Michaely Vymětalové. Cílem jejich cesty byla sportovní hala v Odrách, kde se konalo okresní kolo turnaje ve stolním tenise. Našim hráčům se dařilo, porazili týmy ze základních škol z Nového Jičína, Kopřivnice a Příboru, a přivezli tak do Lichnova zlatou medaili. Zároveň vybojovali postup do krajského kola.

Po zahájení a úvodním slovu ředitele Základní školy Komenského v Odrách Mgr. Radka Hendrycha proběhlo rozřazení mladých sportovců do celkem tří skupin – dívky, mladší chlapci a starší chlapci. „Naši hoši byli společně se sportovci ze základní školy z Příboru, Nového Jičína a Kopřivnice zařazeni do skupiny starších chlapců,“ upřesňuje Michaela Vymětalová.

Poté, co doprovázející pedagogové za své svěřence vylosovali pořadí týmů, mohl turnaj začít. Lichnovští jako první vyzvali soupeře ze školy z Příboru. „Začátek se našim hráčům opravdu vydařil a skórovali 4:0 na sety. Zato hoši ze Základní školy svaté Zdislavy v Kopřivnici nedali našim deváťákům nic zadarmo. V hale však vládla skvělá atmosféra a hlasitá vzájemná podpora všech soutěžících. Určitě i díky ní nakonec lichnovští porazili Kopřivničany 4:3 na sety,“ přibližuje dále příznivý průběh turnaje Michaela Vymětalová.

Přestože v posledním utkání na našich hráčích už byla znát únava a soupeři ze Základní školy Komenského v Novém Jičíne se zdáli být nepřekonatelní, povedlo se našim reprezentantům také v posledním zápase získat potřebné body pro postup i nejvyšší stupeň vítězů.

Kryštof, Filip a Sidney si za své neuvěřitelné výkony vysloužili zlato, a postupují tak do krajského kola ve stolním tenise. „Těší mě, že jsem mohla naše hochy doprovázet a být svědkem skvělé sportovní události – navíc s takovým nádherným koncem. Kluci férově bojovali ze všech sil a zlatou medaili si zaslouží, velice jim gratuluji,“ dodává ještě doprovázející asistentka pedagoga.

Mgr. Ing. Martina Havlíková