Na Valentýna rozdával žákovský parlament radost a lásku

Ve středu 14. února 2024, tedy na den svatého Valentýna, uspořádal žákovský parlament další tematickou akci – Obleč se do valentýnských barev. Celá škola si tedy ze šatníku vybrala oblečení v červené, růžové a bílé barvě a díky tomu se to v některých třídách, zejména na prvním stupni, těmito barvami jen hemžilo.

„Ukázalo se, že nejen žáky, ale také zaměstnance školy tematické dny baví, a už se nemůžu dočkat, co dalšího žákovský parlament vymyslí,“ komentuje tuto výzvu vedoucí žákovského parlamentu Mgr. Gabriela Mynářová.

Valentýn je svátek všech zamilovaných, jehož historie sahá až do antického Říma, kdy se do urny lásky vkládaly lístečky dívek, z nichž si chlapci následně vybírali svou milou. Taková tradice už vymizela, ale lásky není nikdy dost, a tak si žákovský parlament navíc připravil pro celou školu valentýnskou poštu. Na jedné ze schůzek jeho členové připravili plakátky a schránku, aby do ní žáci mohli vkládat dopisy a vzkazy pro ty, které mají rádi a na kterých jim záleží.

„Schránka byla úplně plná, což mě moc těší. Přáníčka dostali také učitelé, asistentky, a dokonce i paní uklízečky s panem školníkem,“ dodává Michaela Vymětalová, která spolupracuje na vedení žákovského parlamentu.

„Také já jsem dostala valentýnskou poštou několik vzkazů. Velkou radost mi udělala pisatelka Klárka, která uvádí, že je ráda, že se na děti chodím dívat a že jsem tady s nimi. Je vidět, že děti chtějí mít svého ředitele nablízku, nikoliv pouze zavřeného v ředitelně,“ uvádí se smíchem ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová a dodává, že všechny vzkazy nesly pozitivní poselství a moc ji potěšily. 

Mgr. Ing. Martina Havlíková