Geologická olympiáda: První místo v okresním kole a postup do krajského kola získal deváťák Jakub Buzek

Žák devátého ročníku Jakub Buzek se umístil na skvělém prvním místě v okresním kole Geologické olympiády, a postoupil tak do krajského kola této soutěže. „Je to opět vynikající úspěch naší školy, ze kterého mám upřímnou radost. Jakubovi moc děkuji za reprezentaci školy, blahopřeji mu a budu mu držet palce v pokračování soutěže,“ vzkazuje ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Okresní kolo Geologické olympiády se uskutečnilo v úterý 16. ledna 2024. Test vypracovávali žáci online. „Zadání úkolů bylo koncipováno tak, že žáci museli odpovídat formou volných slovních odpovědí. Proto jsme také na vyhodnocení výsledků čekali poměrně dlouho. Téměř po měsíci jsme byli kontaktování s tím nejlepším možným výsledkem,“ radostně prozrazuje k žákovské soutěži učitelka přírodopisu Mgr. Ludmila Kalčáková, Ph.D., která je na Jakuba náležitě hrdá. „Kubovo umístění mě velmi potěšilo. Mám velkou radost, že ve škole máme žáky, které výuka baví i nad rámec základních znalostí. Kubovi srdečně blahopřeji, umístění si zaslouží a přeji mu, ať se mu daří také v blížícím se krajském kole,“ doplňuje ještě Ludmila Kalčáková.

Jakubovi budeme držet palce v pondělí 8. dubna 2024, kdy se krajské kolo soutěže uskuteční. Tentokrát nebude klání online, na úspěšného deváťáka čeká výjezd do Slezského zemského muzea v Opavě, kde se soutěž bude konat.

Geologická olympiáda se zaměřuje na geologické znalosti a dovednosti žáků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Jedná se o olympiádu, která obsahově přesahuje učivo základní školy, a žáci, kteří se jí účastní, se věnují hlubokému samostudiu pod vedením učitele přírodopisu. Hlavním organizátorem soutěže je Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně ve spolupráci s organizací HR Excellence in Research.

Mgr. Ing. Martina Havlíková