Keramický workshop přilákal děti ze školky i jejich rodiče

Letošní první keramický workshop se pod vedením učitelky výtvarné výchovy a lektorky kroužku keramiky Mgr. Petry Stoklasové konal v pondělí 11. března 2024 dopoledne v prostorách školní družiny. Akce byla určena pro děti z mateřské školy a jejich rodiče.

„Na začátku akce jsme se společně přivítali a seznámili. Následně nám Petra Stoklasová ukázala pomůcky a nástroje, které se využívají při práci s keramickou hlínou. Účastníky workshopu také inspirovala myšlenkami a nápady, co vše mohou z keramiky ztvárnit či vyrobit,“ prozrazuje učitelka mateřské školy Lucie Weissmannová, DiS.

Poté už bylo jen na dětech a jejich rodičích, který nápad zrealizují podle svých představ, tvořivých možností a fantazie. Při práci byla dětem i rodičům kromě výtvarnice Petry Stoklasové nápomocna i Lucie Weissmannová, která se na přípravě akce podílela.

„Rodiče i děti byli velmi šikovní a trpěliví, vyrobili si spoustu krásných a jedinečných výrobků praktických i dekoračních. Ze všeho nejvíce mě ale těší, že si dospělí spolu se svými dětmi odnesli neotřelé zážitky a zkušenosti,“ raduje se učitelka mateřinky, která se už nyní těší na navazující workshop. Na dalším setkání s výtvarnicí Petrou Stoklasovou čeká příchozí závěrečné glazování autorských výrobků, které si pak mohou odnést domů.

„Moc děkuji kolegyni Petře Stoklasové za inspirativní a zábavný workshop, při kterém jsme se naučili nové keramické techniky a postupy,“ s díky uzavírá Lucie Weissmannová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková