Piškvorkový turnaj přilákal více než padesátku hráčů, vítězi se stali Lukáš Macíček a Jakub Pícha

První ročník školního turnaje v piškvorkách se pyšnil velkou účastí. Přihlásilo se celkem šestapadesát žáků z druhého stupně, kteří v pondělí 18. března 2024 potrápili své mozkové závity zase trochu jiným způsobem, než jsou běžně ve škole zvyklí. Na fér hru i přátelskou soutěžní atmosféru pondělní dopoledne dohlížel organizátor soutěže Ing. Daniel Otýpka a asistentka pedagoga Jarmila Kociánová.

Piškvorky žáci hráli ve dvou kategoriích. První kategorie zahrnovala žáky šestých a sedmých ročníků, zatímco ta druhá jejich starší spolužáky, osmáky a deváťáky. Ve své kategorii hráli vždy jednotlivci formou každý s každým. Za vítězství každý hráč získal 2 body, za remízu 1 bod.

Po sečtení veškerých bodů se z celkových padesáti šesti žáků ukázalo, kdo patří ke třem nejlepším v jednotlivých kategoriích – i když v některých případech musel o vítězi rozhodnout až rozstřel.

„V úvodních střetnutích byla vidět u hráčů lehká nervozita, která se s dalšími střetnutími vytrácela. Hráči se poučili z každičké výhry i prohry a závěrečné souboje byly velmi napínavé, a to především v kategorii šestých a sedmých tříd, kdy se po odehrání všech zápasů sešel u třech nejlepších hráčů stejný bodový výsledek,“ popisuje do poslední chvíle nejistý piškvorkový souboj Daniel Otýpka. Musel tedy nastat rozstřel.

„V takzvaném superfinále prokázal nejsilnější nervy a uváženou taktiku sedmák Lukáš Macíček, který za sebou nechal Nikol Goláňovou z VI. A a Jirku Růžičku ze VII. A. V kategorii starších žáků se již od začátku profilovalo pár hráčů, kteří si nechtěli nechat žádné dílčí vítězství vzít. Nakonec jasně rozhodly body. Na první místo vystoupal deváťák Jakub Pícha, druhé místo obsadil Pavel Herman z VIII. B, kterého následoval Vítězslav Zeman z IX. třídy,“ poodkrývá výsledné umístění učitel.

„Strávili jsme s žáky velmi příjemné dopoledne v zajetí logiky a taktiky a již teď se těšíme na další výzvy v podobných turnajích. Všem hráčům děkuji za účast a těm nejúspěšnějším gratuluji k výhře,“ uzavírá Daniel Otýpka.

Mgr. Ing. Martina Havlíková