V Muzeu vystěhovalectví se žáci učili o velikonočních zvycích

Tradiční velikonoční výstavu si přišli do místního Muzea vystěhovalectví prohlédnout žáci prvního stupně se svými vyučujícími v pondělí 25. března 2024. Výstavou žáky provázela Mgr. Alena Dobečková.

Z vyprávění pracovnice muzea se žáci například dověděli o lichnovské tradici zdobení kraslic. „Paní Dobečková nám ukázala velikonoční výrobky místních žen, například zdobené černé kraslice, upečený mazanec, malou i velkou pomlázku či nejrůznější podoby velikonočních zajíčků. O těch měla připravenou i pohádku,“ vzpomíná Kateřina Martinková, která do muzea doprovázela svou třídu druháků.

Na závěr programu si děti mohly zakoupit nejrůznější výrobky.

„Děkujeme paní Aleně Dobečkové za pozvání do muzea a za příjemné zpestření předvelikonočního času pro všechny děti z mateřské školy a prvního stupně základní školy. Děti si odnesly spoustu nových a zajímavých znalostí a měly skutečně velký zážitek z krásné velikonoční výstavy. Moc si spolupráce školy s místním muzeem ceníme,“ dodává závěrem zástupkyně ředitelky pro první stupeň základní školy a mateřskou školu Mgr. Markéta Martinů. 

Mgr. Ing. Martina Havlíková