McDonald´s Cup: Poprvé v akci dresy školy a druhé místo lichnovských fotbalistů  

Fotbalový turnaj pro kategorii A s názvem McDonalds´s Cup se uskutečnil v pátek 26. dubna 2024 na fotbalovém hřišti v Lichnově. Souboji mezi družstvy složených z žáků prvního stupně základních škol z Lichnova, Mořkova a Veřovic celé dopoledne přihlíželi všichni žáci i učitelé lichnovské základní školy, jejichž podpora se našim hráčům vyplatila. Tým žáků z naší školy získal stříbro, a vybojoval tak druhé místo.

Turnaj se hrál systémem každý s každým a jeden zápas trval dvacet minut. Naše reprezentace oblékla poprvé nové dresy v barvách školy a čítala celkem jedenáct žáků. Za první třídu naši školu reprezentovali Alfréd Hazuka a Martin Horecký, z žáků druhé třídy to byli Šimon Matúš, Jan Pustějovský a Marian Stražovec. Za třeťáky hráli Michal Hrančík, Pavel Vaněk, Matyáš Pařenica, Matyáš Pokluda, Karel Prchal a Ondřej Zeman.

Na hladký průběh celého McDonald´s Cupu dohlíželi jeho organizátoři, učitelé tělocviku Mgr. Ondřej Švrček a Mgr. Lenka Bartoňová spolu s deváťáky Filipem Bordovským a Václavem Mikeskou, kteří se chopili role rozhodčích.

Výsledková listina turnaje se po třech odehraných zápasech ustálila v následujícím pořadí. První místo získalo družstvo z Veřovic, druhé vybojovali žáci z Lichnova a na třetím skončili mořkovští fotbalisté.

Každý z hráčů našeho týmu se ukázal být pro hru nepostradatelným. „Kdybych měla zmínit některé z hráčů, tak jako výborný střelec se ukázal Honza Pustějovský, který v góly proměnil tři branky. Velký bojovník a srdcař Kája Prchal hrál do posledních sil a nepromarnil jedinou příležitost zmocnit se míče. Na prvňáka podal zase skvělý výkon Martin Horecký,“ chválí malé sportovce Lenka Bartoňová.

Naši fotbalisté vůbec poprvé oblékli nové dresy, v blankytně modré barvě byli snadno odlišitelní od ostatních hráčů. „Kluci fotbal milují a z nových školních dresů byli doslova nadšení,“ neskrývá radost ani učitelka tělocviku.

Malí sportovci, kteří se do McDonald´s Cupu zapojili, získali sportovní vaky, medaile a diplom pro družstvo od společnosti McDonald´s. Dále dostali drobné sladké odměny, které byly zakoupeny z prostředků Spolku rodičů a přátel školy.

„Děkuji všem sportovcům, kteří se do turnaje zapojili. Ať už těm z naší školy nebo těm, kteří si k nám do Lichnova přijeli zahrát z okolních obcí. Děti fotbal baví a jsem rád, že je v tom rozvíjíme a podporujeme prostřednictvím podobných akcí. Turnaj se po celou dobu těšil povzbuzující atmosféře i díky fandění z tribun. Děkuji i společnosti McDonald´s za ceny a SRPŠ za prostředky na nákup sladkých odměn,“ dodává ještě hlavní organizátor turnaje v Lichnově Ondřej Švrček.

„Mé poděkování patří nejenom malým sportovcům a organizátorům akce z řad našich pedagogů, ale také místnímu fotbalovému klubu za poskytnutí skvělého zázemí jak pro fotbalisty, tak pro fanoušky. Poděkování patří i rodičům a dalším návštěvníkům, kteří přišli naše fotbalisty povzbudit. Velkou radost mi také dělají dresy, za jejichž pořízení děkujeme zřizovateli. Myslím si, že je to další prvek v budování sounáležitosti dětí naší školy,“ uvádí závěrem ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková