Lubinská střela přinesla našim hráčům stříbro

Ve čtvrtek 25. května 2023 se vybraní žáci ze čtvrté a páté třídy vydali do lubinské základní školy, kde proběhla tradiční soutěž ve vybíjené Lubinská střela. Setkala se tam družstva z Mniší, Závišic a Lubiny.

Naši školu reprezentovali z páté třídy František Špaček jako kapitán, dále Samuel Lukeš, Zdeněk Hlavička, Šimon Pustějovský, David Janyška, Lukáš Rafael Osterezy a Daniel Kvita, ze čtvrté třídy Alex Tichavský, Jakub Janák, Milan Žáček a Jakub Pustějovský.

„Bylo těžké si zvyknout na velikost hřiště, ale kluci to zvládli skvěle. Zápas od zápasu jim to šlo lépe a lépe,“ komentuje utkání učitel čtvrťáků Mgr. Pavel David, který se s kluky na zápas připravoval.

Základní škola v Lubině měla vše přichystáno do detailu. Skvělá organizace hrála ruku v ruce s férovou atmosférou na ploše. K vidění bylo i slušné chování, při vybití soupeřova hráče se protihráči omluvili.

„Ve finálovém zápase jsme hráli s Lubinou, kde jsme těsně podlehli. Ale i přesto kluky chválím, protože se připravovali poctivě,“ pochvaluje své svěřence Pavel David. Za krásné druhé místo byli žáci oceněni pohárem, medailemi a sportovními pomůckami – míčky a skákací gumou.

Přehled umístění:

  1. ZŠ Kopřivnice-Lubina
  2. ZŠ Lichnov
  3. ZŠ Kopřivnice-Mniší
  4. ZŠ Závišice

Bc. Hana Horáková