Sedmáci zpracovali úrodu ze školního sadu

Zodpovědnému přístupu k práci a využití zdrojů, které se nám nabízí, se učí sedmáci, když pod vedením učitelky pracovních činností Mgr. Moniky Čempel v hodinách předmětu Příprava pokrmů a stolování očistili a nakrájeli jablka, která před tím nasbírali ve školním sadu.

„Práce to nebyla jednoduchá. Jablek byla spousta a ať už při čištění, krájení nebo při samotném sběru jsme se docela zapotili,“ přiznává Monika Čempel, která připravená jablka následně převezla do místní moštárny u obecního úřadu.  

„Ráda bych poděkovala paní Svatavě Klímkové a jejímu manželovi za usušení jablíček a jejich přípravu k dalšímu zpracování,“ doplňuje učitelka s tím, že nasušená jablka sedmáci dále navážili a nabalili do sáčků, ve kterých čekají na prodej na vánočním jarmarku.

„Učíme se společně vážit si toho, co máme k dispozici na naší školní zahradě. Snažíme se vše zpracovat tak, abychom neplýtvali, a zároveň na konci poměrně složitého procesu vidíme výsledek své práce,“ vysvětluje Monika Čempel.

Výtěžek z prodeje balíčků sušených jablek na blížícím se vánočním jarmarku bude předán zástupcům Spolku rodičů a přátel školy.

Mgr., Ing. Martina Havlíková