Rodiče a děti spojili síly a spolu se včelími medvídky uzavřeli zahradu před zimou

Na zahradě mateřské školy se ve čtvrtek 19. října 2023 v odpoledních hodinách odehrála jedinečná událost nazvaná Zavírání zahrady se včelími medvídky. Tato akce přilákala školkové děti, jejich sourozence, rodiče a blízké, kteří spojili své síly, aby připravili zahradu školky na zimní spánek.

Tradiční podzimní setkání bylo plné radosti, pracovitosti a rodinné atmosféry. Hned na začátku akce se rodiče s dětmi pustili do úklidu. „S hravým nadšením shrabali listí, keře dostaly novou fazónu a šikovní tatínkové nám zrenovovali vrbové loubí na dětském kameništi,“ popisuje průběh setkání zástupkyně ředitelky pro mateřskou školu Mgr. Markéta Martinů. „Bylo krásné sledovat, jak všichni společně pracují a starají se o prostředí, ve kterém naše děti tráví tolik času,“ s vděčností dále doplňuje zástupkyně ředitelky.

Po společně stráveném čase venku se všichni přesunuli do vnitřních prostor mateřské školy, kde se maminky a tatínkové s dětmi pustili do výroby originálních lampiónů. „Vznikala nám ve školce krásná díla doprovázená úsměvy na tvářích jejich autorů – dětí i dospělých. Tvoření lampiónků bylo skvělou příležitostí projevit svou kreativitu, originalitu a dovednosti,“ vysvětluje Markéta Martinů.

Dále si pro děti jejich učitelky připravily šest stanovišť, na která je doprovázeli včelí medvídci a broučci. Na každém zastavení děti plnily úkol. Někde se učily spolupráci, jinde zase trpělivosti. Děti například odvážely broučky do postýlek pod keř, zachraňovaly berušky z pavoučích sítí, skládaly obrázky z kaštanů nebo krmily hladové broučky.

Na závěr si děti a jejich blízcí venku zazpívali písničky, čímž vytvořili neopakovatelnou atmosféru plnou podzimních kouzel. Také si ale opekli špekáčky a ochutnali zákusky připravené maminkami i učitelkami. „Výborné bohaté občerstvení chutnalo všem a nálada byla úžasná, doprovázena krásnými dojmy, zážitky a rodinným poutem. Rodiče i děti odcházeli plni radosti a očekávání jarního otvírání naší zahrady,“ přibližuje tradiční setkání zástupkyně ředitelky a podotýká, že podobné akce jsou ukázkou toho, jak důležitá a smysluplná je spolupráce rodiny a školy při výchově a péči o děti, na kterých nám všem záleží.

„Neskutečně si ceníme účasti a atmosféry, kterou rodiče a jejich děti vytvořili, a těšíme se na další společné chvíle plné radosti a lásky,“ uzavírá Markéta Martinů.

Mgr, Ing. Martina Havlíková