Prvňáčci tancovali v oblacích na přehlídce pro handicapované děti  

Žáci první třídy vystoupili v sobotu 4. listopadu 2023 s představením Veselé houbičky na šestadvacátém ročníku přehlídky tance, zpěvu a dramatické tvorby dětí a mládeže s handicapem Motýlek v oblacích. Tradiční přehlídka se uskutečnila v Kulturním domě Kopřivnice. Svým vystoupením prvňáci navázali na pohádku O Červené karkulce z minulého roku. Tentokrát však Karkulka nešla lesem za babičkou, ale na houby. Hodně toho o nich ví, a s některými se dokonce kamarádí.

Samotnému vystoupení předcházel měsíc zkoušení. „Vymýšleli jsme scény a kostýmy, děti se učily texty písní a choreografii tanečků. Celá příprava se ale vyplatila a myslím, že si představení užili jak herci, tak i publikum,“ raduje se z vystoupení vychovatelka školní družiny Ing. Alice Červenková, která s dětmi představení nacvičila.

Celé vystoupení však bylo výsledkem spolupráce vícero zručných a ochotných dobrovolníků, kteří rovněž mají zásluhu na úspěšném završení veškerých příprav. „Mé poděkování patří nejen dětem za píli a trpělivost při nácviku, ale také jejich rodičům za obstarání kostýmů a v neposlední řadě také panu Liboru Novotnému za výrobu nádherné houby jako kulisy,“ dodává s vděčností Alice Červenková, která je ráda, že se lichnovské Veselé houbičky neztratily ani v lese, ani v oblacích, ale ani mezi dalšími vystoupeními, které byly na přehlídce k vidění.

Mgr., Ing. Martina Havlíková