Na florbalovém ČEPS Cupu porazil lichnovský tým celkového vítěze. Jako jediný

Začátek listopadu pro sportovce – florbalisty znamená přípravu a zahájení okresních kol turnaje florbalového poháru ČEPS Cup pro první stupeň základních škol. Nejinak tomu bylo také letos. V naší škole se postupně vytvořil florbalový tým ve složení Wayne Rek ze čtvrté třídy a dále páťáků Jonáše Cochlara, Jana Holuba, Jakuba Janáka, Leoše Machka, Jakuba Pustějovského, Alexe Tichavského a Milana Žáčka, kteří se vydali ve středu 15. listopadu 2023 reprezentovat naši školu do sportovní haly Základní školy Emila Zátopka v Kopřivnici. Spolu s nimi se tam sjelo dalších pět florbalových družstev z okolních základních škol. Na ČEPS Cup kromě naší školy vyslaly svou reprezentaci základní školy z Veřovic, Štramberku, Kozlovic, kopřivnických škol Alšova i 17. listopadu.

Precizně složený tým z Lichnova se musel poprat s výzvami, které ČEPS Cup přinesl. „Turnaj se hrál systémem každý s každým, takže naše sestava sehrála celkem pět zápasů a poměřila síly se všemi týmy zúčastněných škol,“ popisuje doprovázející učitel Mgr. Ondřej Švrček průběh turnaje.

Lichnovský tým prokázal bojovného ducha a vyhrál dva zápasy. „Cenným skalpem bylo zejména vítězství 5:2 nad týmem štramberské základní školy, která se nakonec stala celkovým vítězem turnaje. Porazit družstvo ze Štramberku se už žádnému jinému zúčastněnému týmu nepodařilo,“ vysvětluje pyšně Ondřej Švrček.

Výborný výkon podal v naší brance Jan Holub a členové družstva se shodli, že jejich nejlepším hráčem byl Jakub Janák. „Kubovi se podařilo vstřelit sedm branek a v tomto směru byl tahounem našeho týmu,“ chválí své svěřence učitel.

Konečné pořadí letošního okresního kola ČEPS Cupu vypadá následovně:

1. místo – ZŠ Štramberk

2. místo – ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123

3. místo – ZŠ Kopřivnice, 17.listopadu 1225

4. místo – ZŠ Kozlovice

5. místo – ZŠ Lichnov

6. místo – ZŠ Veřovice

„Za odhodlání a perfektní sportovní výkon našemu týmu děkuji a vážím si jejich nasazení, které bylo skutečně vidět až do konce posledního zápasu,“ oceňuje žáky Ondřej Švrček. Také zástupkyně ředitelky Mgr. Martina Bílková si účasti našich sportovců na turnaji váží: „Děkuji nadaným florbalistům za reprezentaci v okresním kole, velmi si cením jejich nadšení a zájmu o sport.“

Mgr., Ing. Martina Havlíková