Po roční pauze opět postupujeme do krajského i celostátního kola Logické olympiády

Naše škola podporuje rozvoj nadání žáků mimo jiné jejich zapojováním do různých soutěží. Jednou z nich je Logická olympiáda, kterou pořádá Mensa České republiky. Tato soutěž je unikátní tím, že v ní o úspěchu rozhoduje logické uvažování, pohotovost a rychlost úsudku žáků, namísto získaných znalostí a vědomostí.

Letos již šestnáctý ročník soutěže hlásí rekordní počet 101 295 účastníků ve všech kategoriích. Již tradičně se do ní zapojily děti z naší mateřské školy a žáci napříč téměř všemi ročníky základní školy.

Za děti z mateřinky nás letos reprezentovali Vojtěch Klímek a Terezie Matúšová. V kategorii A1, která odpovídala prvnímu ročníku, to byla Klára Vaňková a Antonín Boháč, v kategorii A2 pro druhý ročník Marek Fabián, Vít Macháček, Julie Halušková, Šimon Matúš, Judit Knápková, Sabina Bjačková a Matěj Klímek. V kategorii A, která zahrnuje třetí až pátou třídu, hájili barvy školy Pavel Vaněk ze třetího ročníku, David Řidkošil, Tereza Marková a Jaroslav Růžička ze IV. třídy. Z V. třídy to byl Hynek Haluška a Karolína Marková.

V kategorii B pro žáky druhého stupně základní školy se soutěže zúčastnila Nella Dreslerová z VI. B, Jiří Růžička ze VII. A, Dominik Dresler ze VII. B a Josef Mičulka s Jakubem Píchou z IX. třídy. A právě posledně jmenovaný slavil úspěch na plné čáře.

„Jakub Pícha postoupil v základním kole do krajského kola v Ostravě, kde v pátek 3. listopadu 2023 získal úžasné 4. místo, a tím i postup do celostátního kola v Praze,“ odkrývá výsledky Jakuba koordinátorka soutěže v naší škole Mgr. Monika Wilczková a ještě upřesňuje, že celostátní kolo se uskuteční v pondělí 4. prosince 2023.

Jakub si vysloužil nejen naše uznání, ale také pochvalu z úst samotného organizačního týmu Logické olympiády. „Děkujeme za účast v krajském kole Logické olympiády. Kvalifikovat se mezi nejlepší soutěžící mezi tolika dalšími v kraji je obrovský úspěch. Věříme, že získaný diplom bude Jakubovou milou připomínkou letošního ročníku,“ blahopřejí úspěšnému soutěžícímu samotní organizátoři.

Mezi gratulanty se zařadila také ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, která je na veškeré úspěchy žáků školy neskutečně hrdá. „Velmi si cením krásného Jakubova umístění a těší mě, že je vidět, že mezi sebou máme takto nadané a inteligentní žáky,“ hodnotí Jakubův výkon ředitelka s tím, že nyní mu budeme držet palce ve finálovém kole v Praze.

Mgr., Ing. Martina Havlíková