Páťáci v knihovně tvořili svůj vlastní komiks

V letošním školním roce všechny třídy naší školy postupně vyráží na exkurzi do Městské knihovny ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ve středu 22. listopadu 2023 se tam vypravili spolu se svým třídním učitelem Mgr. Pavlem Davidem a asistentkou pedagoga Jarmilou Kociánovou také páťáci, pro které byl připraven program s názvem Komiksové hrátky.

Žáci si napřed s paní knihovnicí řekli a ukázali, co vlastně komiksy jsou. „Byla pro ně připravena různá cvičení a pracovní listy,“ přibližuje průběh návštěvy Pavel David. Nejzajímavější část programu však na páťáky teprve čekala: „Ve skupinkách si žáci vytvořili svůj vlastní komiks na libovolné téma a na závěr vše prezentovali před ostatními,“ pokračuje dále učitel.

Nechyběla ale ani prohlídka prostor, aby se žáci dokázali v knihovně orientovat. Každý si mohl vypůjčit knihu, která se mu zalíbila, a ve zbytku času ji mohl prolistovat a někteří stihli také pár odstavců přečíst. „Byl to příjemně strávený čas a přesvědčili jsme se, že někteří žáci mají ke knihám skutečně vřelý vztah,“ uzavírá Pavel David.

Mgr. Ing. Martina Havlíková