Bronz z okresního kola v přehazované přivezli naši sportovci

V okresním kole přehazované pro žáky prvního stupně ve sportovní hale základní školy ve Štramberku bojovalo o pozici na stupních vítězů i devět našinců. Chlapci a dívky ze čtvrtého a pátého ročníku ve středu 29. listopadu 2023 poměřili síly s družstvy složenými ze žáků základních škol ze Štramberku, Petřvaldu a Příboru.

Naši školu reprezentovali chlapci Jan Holub, Jakub Janák, Jakub Pustějovský, Alex Tichavský, Radim Zeman, Milan Žáček a děvčata Izabela Juráková, Alexandra Kellerová a Veronika Němcová. 

„Tým se skládal vždy ze šesti hráčů a podmínkou bylo, že minimálně dva z týmu musejí být dívky. Hrálo se systémem každý s každým na dva vítězné sety do patnácti dosažených bodů,“ vysvětluje pravidla a podmínky klání doprovázející učitel tělesné výchovy Mgr. Ondřej Švrček s tím, že první zápas byl spíše takzvaně „oťukávací“. „Z týmu byla cítit nervozita. Určitě i z toho důvodu, že letošní účast v okresním kole přehazované byla naší premiérou,“ doplňuje dále učitel.

Postupně se však lichnovský tým pustil do hry se vší vervou a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Nakonec se jim podařilo získat krásné třetí místo. „Všichni zúčastnění hráli s maximálním nasazením, mezi tahouny týmu patřil Milan Žáček a Alexandra Kellerová, kteří přispěli významným dílem k celkovému úspěchu,“ pochvalně rozkrývá Ondřej Švrček.

Také hráči si zápasy užili. „Moc se mi turnaj líbil, bavilo mě to a klidně bych šla hrát znovu,“ prohlásila odhodlaně po vyhlášení vítězů naše úspěšná reprezentantka Saša Kellerová.

„Velmi děkuji mladým sportovcům za krásnou reprezentaci naší školy a blahopřeji jim k třetímu místu. Těší mě, že máme na prvním stupni takto nadané hráče a hráčky, že žáci mají pozitivní vztah ke sportu a rádi hájí svou domovskou školu,“ uzavírá gratulací zástupkyně ředitelky školy Mgr. Martina Bílková.  

Mgr. Ing. Martina Havlíková