Tříchodové mikulášské menu připravil šéfkuchař Zbyněk Diatka s našimi kuchařkami

Speciální den si žádá speciální menu. To v úterý 5. prosince 2023 uvařily naše kuchařky pod taktovkou šéfkuchaře ze společnosti Podravka – Lagris Zbyňka Diatky. Společnými silami připravili pro všechny strávníky mikulášské menu.

„Po škole chodili Mikuláš, andělé a čerti, a tak jsme vytvořili mikulášské menu sladěné do bílé a červené barvy ozdobené výhonky z Vlčovic,“ prozrazuje vedoucí školní jídelny Alena Kandráčová, která Zbyňka Diatku do školy pozvala.

A co se tedy objevilo na svátečním jídelníčku? Jemná krémová polévka z pečených rajčat, jako hlavní chod kuličky z mletého masa se smetanovou omáčkou a špagetami a dezert kokosová rýže s višněmi.

Vzácný host obědy žákům i učitelům osobně vydával, aby viděli, kdo v tento den s již dobře známými tvářemi našich kuchařek vařil. Zavítal také do mateřské školy, kde dětem ochotně vyprávěl o vaření a také o tom, co budou mít k obědu.

„Paní kuchařky vaří vždycky výborně a dnešní oběd nebyl výjimkou. Zejména polévka byla lahodná a maso velmi dobře ochucené,“ nešetří chválou asistentka pedagoga Blanka Ištvánková. O tom, že se mikulášské menu vydařilo, svědčil také zájem mladých strávníků z řad žáků o přídavek.

„Jsem ráda, že jsme opět po roce měli možnost Zbyňka Diatku pozvat do naší školy. Paní kuchařky přivítaly pánskou přítomnost i to, že mohou načerpat nové zkušenosti, nápady a rady,“ poodkrývá zákulisí ze školní jídelny Alena Kandráčová a jedním dechem dodává, že se celé vaření neslo v milé a přátelské atmosféře a všichni ze školní jídelny se už teď těší na další vaření s panem Diatkou.

Mgr. Ing. Martina Havlíková