Děti ze školní družiny dělají na Vánoce radost s projektem Krabice od bot

Školní družina se v prosinci již tradičně zapojuje do projektu Krabice od bot. Nejinak tomu bylo také letos. Jedná se o největší vánoční sbírku dárků v České republice pro děti, které jsou ohrožené chudobou. Cílem této charitativní sbírky je potěšit co nejvíce dětí v tíživé životní situaci. S obtížnou ekonomickou situací se letos zvýšila poptávka po dárcích. Sbírka Krabice od bot letos hledala vánoční dárky celkem pro pětapadesát tisíc dětí po celé České republice.

„Do sbírky se zapojujeme se školní družinou každoročně. Je to už taková naše předvánoční tradice. Vybrali jsme sběrné místo ve Štramberku, které máme nejblíže, poté jsme si zarezervovali dárky na webu pro čtyři děti ve věku prvňáčků až třeťáčků a dále už scházelo jen krabice naplnit. Děti ze školní družiny přinášely drobnosti, které by i jim samotným udělaly radost,“ popisuje přípravu smysluplné vánoční akce vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS., která v pondělí 4. prosince 2023 dopoledne naplněné zabalené krabice na sběrné místo ve Štramberku odvezla. V současné době jsou už tedy balíčky na cestě ke svým novým malým majitelům, pro které tyto dárky možná budou jedinými, které letos pod stromečkem najdou.

„Jsem moc hrdá na všechny děti, které se zapojily. Pro mnohé z obdarovaných dětí je balíček od štědrých dárců v Krabici od bot jedinou připomínkou Vánoc,“ uzavírá Lucie Vávrová.

Sbírku již třináctým rokem pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické. Více informací o sbírce najdete zde.

Mgr. Ing. Martina Havlíková