Komunální politika i zajímavosti o obci. To vše bylo náplní exkurze šesťáků u lichnovského starosty

Nejen deváťáci, ale také žáci VI. B se svou třídní učitelkou Mgr. Hanou Polákovou a školní psycholožkou Mgr. et Mgr. Terezou Schneiderovou navštívili obecní úřad. Chtěli se totiž, stejně jako jejich starší spolužáci, dozvědět informace o tématech, která zrovna probírali v předmětu Etická výchova, od toho nejpovolanějšího, tedy od starosty Lichnova Ing. Aleše Mičulky, který je ve čtvrtek 23. listopadu 2023 ochotně pozval přímo do své kanceláře a neúnavně odpovídal na všetečné otázky šesťáků.

A co že se vlastně žáci dozvěděli? „Zjistili jsme vše důležité o Lichnově – kdy byl založen, kolik má obyvatel, jaké spolky zde fungují nebo jaké památky můžeme najít v jeho katastru. Pan starosta nám také vysvětlil, jak funguje obecní úřad a k čemu slouží obecní zastupitelstvo,“ prozrazuje nově nabyté informace třídní učitelka VI. B Hana Poláková, která také chválí své svěřence za to, že si všechny získané informace poctivě zapisovali do připravených pracovních listů. „Žáci měli za úkol mimo jiné zjistit nějakou zajímavost o naší obci, a tak jsme se například dozvěděli, kolik svateb se v Lichnově minulý rok událo nebo jaké je nejoblíbenější místo pana starosty,“ poodkrývá dále třídní učitelka.

Na obecním úřadě se žákům i jejich doprovázejícím vyučujícím líbilo. „Děkujeme panu starostovi za jeho čas, ochotu a příjemné zpestření výuky,“ uzavírá Hana Poláková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková