Čerti i andělé pod přísným dohledem Mikuláše konali pořádek i v naší škole

Běžné vyučovací dopoledne v úterý 5. prosince 2023 narušil vzácný host, byl jím Mikuláš se svou andělskou i pekelnou družinou složenou ze žáků devátého ročníku.

Mikuláš s anděly i nespočtem čertů nevynechali jedinou třídu a neunikl jim ani jeden hříšník. „Jednotlivé třídy byly postupně zvány do pekelné tělocvičny, kde bylo pro žáky prvního i druhého stupně připravené překvapení v podobě opičí dráhy,“ přibližuje mikulášský den třídní učitel deváťáků Mgr. Ondřej Švrček, jehož svěřenci se rolí Mikuláše, čertů i andělů zdárně zhostili.

Po překonání zapeklité opičí dráhy se v tělocvičně netrpělivě čekalo na příchod samotného Mikuláše, kterého bravurně ztvárnil Rene Venos. Mikuláš z knihy hříchů přesně věděl o sebemenším prohřešku, ale jak už to tak bývá, i nad občasným zapomínáním učebních pomůcek je třeba někdy přimhouřit oči, a tak písnička, básnička případně nějaký prvek z tělocviku Mikuláše vždy obměkčil. Nakonec nikdo nezůstal zkrátka, všichni dostali malý džus, perník a drobnou sladkost od andělů.

„Rád bych poděkoval všem deváťákům za to, jak se zhostili svých úloh. Připravili si nápadité kostýmy i program v tělocvičně, který byl zábavný jak pro žáky, tak pro přihlížející učitele, které, nutno dodat, někdy také peklo minulo jen tak tak,“ uzavírá žertovně třídní učitel deváťáků s tím, že oceňuje i následný úklid ze strany žáků své třídy, který mikulášská akce po jejím ukončení vyžadovala.

Mgr. Ing. Martina Havlíková