Cizí jazyk nám není cizí – soutěže v anglickém jazyce se účastnily tři týmy z Lichnova

Na základní škole Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm se v úterý 12. prosince 2023 sešli mladí jazykovědci. Šestnáct tříčlenných týmů složených z žáků pátých tříd přišlo porovnat své dovednosti v angličtině v soutěži Cizí jazyk nám není cizí.

Z Lichnova se do frenštátské základní školy vydala tři družstva. Karolínu Markovou, Veroniku Němcovou, Kláru Tichavskou, Jana Holuba, Jakuba Janáka, Leoše Machka, Dalibora Pereze, Jakuba Pustějovského a Radima Zemana doprovázela učitelka angličtiny Mgr. Ing. Martina Havlíková a asistentka pedagoga Jarmila Kociánová. Své síly žáci poměřili se souputníky z Tiché, Trojanovic i ze základní školy Záhuní a Tyršova z Frenštátu pod Radhoštěm.

„Vydali jsme se autobusem brzy ráno z Lichnova, aby žáci mohli v osm hodin započít svou práci. Soutěž se skládala z poslechové části, ale také z jazykových her, které ověřovaly umění použití jazyka v praxi a všeobecný přehled,“ vysvětluje Jarmila Kociánová s tím, že práce zahrnovala například zjišťování vědomostí o anglicky mluvících zemích, úkoly zaměřené na slovní zásobu či umění používat slovník.

Na prvním místě jazykovědné soutěže stanuli žáci z Tiché, druhé i třetí místo připadlo týmům ze základní školy Tyršova.

Přestože stupně vítězů lichnovské týmy neobsadily, za svůj výkon se zdaleka stydět nemusí. „Bodové hodnocení bylo poměrně těsné, některé týmy se o svá místa i dělily. Žáci předvedli parádní výkon a všem žákům, kteří se vydali naši školu do Frenštátu pod Radhoštěm reprezentovat, ze srdce děkuji za jejich zájem, píli a snahu,“ chválí reprezentanty lichnovské základní školy ředitelka Mgr. Olga Síbrtová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková