Druháčci si užili Vánoční čtení ve frenštátské knihovně

Jak lépe prožít zasněžený den než v místnosti plné knih. I druháci se proto se svou třídní učitelkou Mgr. Kateřinou Martinkovou a školní asistentkou Ing. Alicí Červenkovou vypravili do frenštátské knihovny na Vánoční čtení.

Ráno plní očekávání nastoupili do autobusu a přes spoustu sněhových vloček se dopravili na místo. Dětské oddělení knihovny na ně čekalo v celé své kráse a erudovaná knihovnice Bc. Martina Vroblová jim ukázala a vysvětlila, jak to v knihovně chodí.

„Paní Vroblová nám povyprávěla, co vše se v knihovně odehrává, jakou spoustu knih pro děti nabízejí a co vše musí čtenáři udělat proto, aby knihovnu mohli navštěvovat. Důležitou součástí bylo také taktní poučení o tom, jak se ke knihám správně chovat,“ vzpomíná na zážitek z knihovny třídní učitelka druháků.

Téma Vánoční čtení bylo stvořené pro zimní období. „Žáčci si výlet do knihovny náležitě užili. Paní Vroblová je dokázala vtáhnout do příběhu svým předčítáním a následnými otázkami. Děti si mohly půjčit jakoukoliv knihu a pročíst si ji v čítárně. A někteří dokonce neváhali a za symbolickou jednu korunu si knížku zakoupili na doma,“ vysvětluje dále Kateřina Martinková.

Vzhledem ke vstřícnosti pracovníků místní městské knihovny si mohli žáci odvézt společnou knihu s názvem Vánoční prasátko do školy. „Nyní nás tedy čeká více jak dvousetstránkové čtení,“ těší se Kateřina Martinková na milý závazek, který malým čtenářům ve škole dala.

Mgr. Ing. Martina Havlíková