Druhostupňoví žáci v den vysvědčení otestovali kopřivnický led

Nejen žáci, kteří jsou na bruslích jako doma, ale i ti, kteří na nich nikdy nestáli, se v doprovodu šesti pedagogů vydali ve středu 31. ledna 2024 na kopřivnický stadion, aby společně zakončili první pololetí školního roku 2023/2024. O bruslení byl tentokrát ještě větší zájem než v loňském roce, na kluzišti v jednu chvíli totiž kroužilo osmdesát žáků naší školy. Chlapci z osmých a devátých ročníků nezaváhali a využili příležitosti zahrát si hokej na kvalitním ledě, jiní si zase užívali bruslení spolu se svými kamarády. Obdiv si určitě zaslouží ti, kteří se nebáli a brusle si za pomocí učitelů nazuli poprvé.

„Bruslení žáky opravdu nadchlo, na konci jsme je nemohli dostat z ledu,“ s úsměvem komentuje zdařilou sportovní akci její organizátor Mgr. Ondřej Švrček.

Zázemí na kopřivnickém stadionu je příjemné, a tak se ti, kteří už byli z bruslení unaveni nebo potřebovali pauzu, mohli občerstvit. „Celou dobu panovala pohodová atmosféra, žáci byli ukáznění a nikomu se nic nestalo. Myslím, že si to užili i pedagogové, protože ani těm nemizel úsměv ze rtů,“ poznamenává ještě Ondřej Švrček.

Závěrem je třeba dodat, že žáci odjížděli z Kopřivnice nadšeni a přáli by si, aby se takové akce konaly častěji než jednou za rok. „Velký dík patří panu učiteli Švrčkovi za to, že celou akci naplánoval, přestože se ve Frenštátě, kde jsme byli loni, letos bruslit nedá. Kopřivnice byla skvělou volbou,“ uzavírá dopoledne na kluzišti jedna z doprovázejících učitelek Mgr. Gabriela Mynářová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková