Z futsalového turnaje mladších žáků jsme přivezli skvělé třetí místo

Turnaj ve futsale pro žáky prvního stupně se odehrál v pátek 26. ledna 2024 ve sportovní hale Základní školy Emila Zátopka v Kopřivnici. Do turnaje za naši školu nastoupili čtvrťáci Oliver Hazuka, Ondřej Klímek, Patrik Konečný a Wayne Rek. Za pátou třídu nás reprezentovali Jan Holub, Jakub Janák, Jakub Pustějovský, Alex Tichavský a Milan Žáček.

Lichnovské družstvo si vylosovalo skupinu a jeho prvním soupeřem byl domácí tým. První zápas byl zahřívací a skončil pro kopřivnické sportovce 2:0. 

Do dalšího zápasu proti futsalistům ze Základní školy dr. Milady Horákové nastoupili hoši s elánem, ale i tak zápas dopadl pro naše protihráče 1:0.

„Ve čtvrtfinále jsme změřili síly se žáky ze základní školy Veřovice. Tento zápas dopadl remízou  1:1 a náš jediný gól v zápase dal Milan Žáček. Utkání jsme vyhráli na penalty 2:0, které se povedly Ondrovi Klímkovi a Patriku Konečnému,“ oceňuje své svěřence učitel tělocviku Mgr. Ondřej Švrček, který spolu s asistentkou pedagoga Ing. Kateřinou Boháčovou naše mladé sportovce do Kopřivnice doprovázel.

V semifinále náš tým opět nastoupil proti družstvu ze Základní školy dr. Milady Horákové. Toto utkání skončilo 2:0 pro soupeře.

„Naši sportovci se těšili na zápas s týmem z kopřivnické Základní školy 17. listopadu. Tento souboj se ale z důvodu časové tísně soupeře odehrál na penalty. Výsledek byl 4:2 pro nás, a tím i skvělé třetí místo,“ raduje se učitel a s trochou lítosti dodává, že jediní, se kterými si lichnovští futsalisté nezahráli, byli žáci ze Štramberku.

„Všichni hráli s maximálním nasazením, mezi tahouny našeho týmu patřil Patrik Konečný a Kuba Pustějovský, který skvěle chytal v brance, a tím přispěl k našemu úspěchu,” pochvalně uzavírá Ondřej Švrček.

Mgr. Ing. Martina Havlíková