Ve školní lize miniházené zářili čtvrťáci, páťáci, ale i třeťák

Premiéru pro lichnovské žáky prvního stupně představoval turnaj v miniházené, který se odehrál v úterý 30. ledna 2024 v Kopřivnici ve sportovní hale Základní školy Emila Zátopka. Vítězství nebylo hlavním smyslem akce, šlo zejména o posílení pozitivního vztahu ke sportu a získání nových zážitků a možná i dlouhodobých zájmů.

Naši školu se vydalo do Kopřivnice reprezentovat celkem deset žáků ze třetí, čtvrté a páté třídy. „Vážím si nasazení a zájmu všech našich malých sportovců. Třeťáka Františka Mičulky, čtvrťáků Patrika Konečného, Matyáše Hamroziho, Ondřeje Klímka, Ondřeje Hilschera a Alexandry Kellerové, i páťáků Jana Holuba, Milana Žáčka, Jakuba Janáka a Alexe Tichavského,“ oceňuje lichnovské miniházenkáře doprovázející učitelka a třídní třetího ročníku Mgr. Lenka Bartoňová.

V kopřivnické sportovní hale se sešlo celkem šest týmů z různých škol a hrálo se principem každý s každým. „Tyto přátelské turnaje probíhají vícekrát ročně mezi školami a cílem pravidelných utkání je samotná účast, zážitky, dobře si zahrát a užít si pohyb a hru. Ti sportovci, které miniházená osloví, se pak nadále mohou zlepšovat v oddílech házené a věnovat se jí v rámci svého volného času,“ vysvětluje smysl akce Lenka Bartoňová, která děkuje všem našim prvostupňovým žákům zapojeným do školní ligy miniházené a váží si možnosti žáky ke sportu tímto způsobem vést.

Mgr. Ing. Martina Havlíková