Brémští muzikanti aneb Recyklovaná pohádka bavila děti z mateřské školy

Potulný komediant, kejklíř a principál Honza, tedy Jan Kulhánek z Divadla Šapitó, přišel rozveselit děti do mateřské školy v úterý 13. února 2024. Divadlo Šapitó je divadlo a cirkus pod jedním šapitó, a tak v zábavné kejklířské pohádce s názvem Brémští muzikanti aneb recyklovaná pohádka nechyběly akrobatické a žonglérské kousky.

Představení bylo plné humoru. „Honza měl s sebou kufr jednoduchých rekvizit vyrobených ze starých – a někdo by mohl říct – i nepotřebných věcí, například staré hrábě a židle, kterou si donesl na zádech,“ popisuje netradiční pojetí divadelních rekvizit zástupkyně ředitelky pro mateřskou školu Mgr. Markéta Martinů.

Pohádka pojednávala o dosluhujících a zdánlivě nepotřebných cirkusových zvířátcích, která prchla zlému principálovi díky tomu, že zvládla spojit své síly, porazila zlé loupežníky a založila si vlastní cirkus. Pohádka měla i ekologický podtext, zabývala se totiž tématem recyklace a zbytečného vyhazování ještě funkčních věcí i lidí.

„Pohádka se všem dětem moc líbila. Nejvíce malí diváci ocenili žonglérské nože, loutky loupežníků a čtyři zvířátka, která v pohádce vystupovala – oslíka, psa, kočku a kohouta. Hlavní zvířecí hrdiny si směly děti na závěr i pohladit,“ dodává ještě Markéta Martinů, která umělci děkuje za veselé a zároveň poučné představení.

Mgr. Ing. Martina Havlíková