Pozvánka do letní školní družiny

Vážení rodiče, pro velký zájem v předchozích letech také letos – již pátým rokem – připravujeme pro děti letní družinu.  Ta poběží v rámci jednoho oddělení v srpnu ve dvou týdenních turnusech. Můžete se těšit na bohatý tematicky laděný program, který pro Vaše děti připravují naše paní vychovatelky spolu s asistentkami pedagoga. S případnými dotazy se obracejte na vedoucí vychovatelku školní družiny Lucii Vávrovou, DiS. Těšíme se na další letní dobrodružství!

Mgr. Olga Síbrtová

Týden se zvířátky 12. 8.–16. 8. 2024

Milé děti,

zveme Vás na týdenní program letní družiny, který je určen pro menší děti a je tematicky zaměřený zejména na pobyt v přírodě a seznámení se s různými druhy zvířat. Budeme se o nich učit a poznávat je – od malého hmyzu až po velké savce. Zjistíme, jaké mají zvyky, jakou potřebují potravu i jaké je prostředí, ve kterém žijí. Vytvoříme si vlastní zvířecí masky, modely a obrázky. Díky zábavným hrám se naučíte, jak žijí zvířata okolo nás, jak je poznat a jak vztahy v přírodě fungují. Čekají na Vás soutěže, hry, zábavné kvízy, soutěžní stezky nebo výlety do přírody.

Součástí programu je i celodenní výlet za zvířátky. Upozornění pro alergiky: Děti přijdou do styku se zvířaty, chlupy, peřím a dalšími přírodninami.

Malý turista 19. 8. – 23. 8. 2024

Milé děti,

srdečně Vás zveme na letní družinu s názvem Malý turista. Budeme společně chodit
na okolní kopce a hory, pozorovat přírodu, učit se orientovat v terénu. Navštívíme krásná místa, naučíme se i zajímavosti o historii našeho regionu. Každý den vyrazíme do přírody, pojedeme vlakem, autobusem, ale také půjdeme pěšky. Budeme luštit šifry, řešit hádanky a spolupracovat v týmu.

Letní družina je určena větším dětem, které nemají problém ujít s úsměvem alespoň pět kilometrů denně. Čeká nás týden plný pohybu, smíchu, potu a nudit se rozhodně nebudeme.

Přijďte s námi prožít nezapomenutelný týden plný dobrodružství a nových zážitků!

Za školní družinu se těší

Lucie Vávrová, DiS.