Jarní zahradnické práce započaly i u nás ve škole. Ujali se jich osmáci a deváťáci ve volitelném předmětu

Žáci povinně volitelného předmětu pěstitelství a příprava pokrmů, který v tandemové výuce připravují učitelky druhého stupně Mgr. Monika Čempel a Mgr. Ludmila Kalčáková, Ph.D., pracují podle plánu projektu s názvem Zahradníkův rok. Osmáci a deváťáci pravidelně zvelebují prostředí školy a její okolí činnostmi, které je vhodné provádět právě v daném období roku.

„Jedná se o práce související s konkrétním měsícem, ať už jde o zahradnické práce uvnitř školy, tedy například péče o pokojové rostliny, jarní květinová výzdoba či předpěstování vlastních sazenic, nebo o práce venku, jako je třeba sestřih keřů nebo tvorba a příprava vyvýšených záhonů pro děti z mateřské školy,“ představuje projekt a práci žáků jedna z učitelek předmětu Monika Čempel. Ta spolu s Ludmilou Kalčákovou na výsledky práce svých svěřenců zodpovědně dohlíží v průběhu celého školního roku.

„Předpěstovali jsme si například sazenice paprik a v nejbližších týdnech je čeká výsadba do zeminy venku na zahradě školy. Věříme, že se dočkáme i plodů naše pěstitelského snažení a následné zasloužené odměny v podobě zdravé ochutnávky,“ s nadějí dodává Ludmila Kalčáková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková