Dvacítka žáků vyrazila do Zoo Ostrava otestovat své přírodovědné znalosti

Své znalosti a dovednosti, které získali v hodinách přírodopisu, se vydala prověřit dvacítka přírodovědců z naší školy do ostravské zoo v úterý 19. března 2024. Zoo Ostrava každoročně pořádá soutěž pro žáky základních škol, která nese příznačný název Velká cena zoo.  Tématem letošního ročníku byli živočichové a rostliny, zajímavé a vyhynulé druhy a ohrožení živočichové z Madagaskaru. Soutěžící měli v den konání soutěže vstup do zahrady zdarma, a tak si i naši soutěžící vychutnali prohlídku pavilonů se zvířaty i vzácné chvíle krmenní.

Žáci druhého stupně spolu se svými vyučujícími přírodopisu Mgr. Bohdanou Hutyrovou a Mgr. Ludmilou Kalčákovou, Ph.D., cestou vystřídali autobus, vlak i trolejbus, až konečně dorazili na místo určení. V zoo se rozdělili do čtyř pětičlenných skupin a společně vyplňovali ve výukovém centru přírodovědný test.

Poté následovala toužebně očekávaná část – prohlídka zahrady. „Opět jsme měli možnost navštívit všechny pavilony se zvířaty, společně posnídat se slony a hrochy, ale i se šelmami,” vyjmenovává, co vše na děti čekalo, jejich doprovázející učitelka Bohdana Hutyrová.

„Rodinnou pohodu jsme mohli sledovat v pavilonu evoluce, kde si naši nejbližší příbuzní, šimpanzi, krátili dlouhou chvíli mezi jídly. Dokonce se nám poštěstilo sledovat i medvěda ušatého při svačině,” vzpomíná dále učitelka přírodopisu.

Žákům se soutěžní výlet líbit, vrátili se do Lichnova plní dojmů a byli rádi, že měli příležitost zasoutěžit si v krásném prostředí zoologické zahrady.

„Jsme rádi, že ostravská zoo pravidelně pořádá soutěže pro školy. Naši žáci získali nové zkušenosti, ale také měli možnost prohlédnout si zdarma zoologickou zahradu. Děkuji také Spolku rodičů a přátel školy, z jejichž prostředků byla žákům uhrazena doprava do Ostravy,” uzavírá děkovně Bohdana Hutyrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková