Projekt Se Sokolem do života přinesl dětem nové možnosti sportovního vyžití

Děti z mateřské školy v úterý 9. dubna 2024 prožily sportovní dopoledne na čerstvém vzduchu. Školkáčci ze třídy Sluníček se spolu se svou učitelkou Lucií Weissmannovou, DiS, a školní asistentkou Ing. Alicí Červenkovou vydali na sportovní hřiště v Lichnově, aby si zacvičili a protáhli svá těla nejen v rytmu hudby. Sportovní dopoledne bylo realizováno také díky projektu s názvem „Se Sokolem do života“.

Učitelky měly pro děti připravenou pohybovou rozcvičku s hudbou i tanečky Míši Růžičkové a další sportovní aktivity. „Děti si například zahrály svou oblíbenou hru s kruhy, pro kterou máme pracovní název Rychle všichni do domečku,“ s úsměvem vzpomíná na zábavné dopoledne Lucie Weissmannová.

Dále byla pro malé sportovce připravená překážková dráha sestavená právě díky podpoře z projektu Se Sokolem do života, který vypsala Česká obec sokolská. „V dráze byly zakomponovány nejrůznější překážky, které děti v průběhu hry zdolávaly. Pomocí překážkové dráhy se tak děti učí vnímat pohyb jako přirozenou součást svého života. Snažíme se co nejvíce rozvíjet pohybovou zdatnost a obratnost dětí, a to především nenásilnou hravou pohybovou formou,“ vysvětluje smysl a cíle zapojení do projektu učitelka mateřinky.

„Tento den jsme si velice užili, děti i učitelé byli nadšení. Sluníčko nám krásně hřálo a my se pořádně provětrali a protáhli. Pokud to bude možné, určitě je naším přáním podobné sportovní setkání realizovat častěji. Strávili jsme na hřišti příjemné dopoledne plné pohybu a hudebních rytmů,“ uzavírá Lucie Weissmannová, která ještě na závěr prozrazuje tematickou říkanku, kterou se s dětmi naučili.

Nachystám si tělíčko,

protáhnu se maličko.

Noha, ruka, zádíčka,

jsem pilný jak včelička!

Mgr. Ing. Martina Havlíková